Gert van Huizen


Gert van Huizen werd geboren op 23 September 1969 te Losser.
Vanaf zijn 8e jaar volgde hij trompetlessen aan de plaatselijke muziekschool "De Sleutel" bij Ton ten Broeke en later bij Ben Kijl. Vanaf zijn 12e jaar kreeg hij hier ook pianolessen van Gerrie Snijders en lessen harmonieleer en solfége van Theo Toenink.

Na zijn examen aan het toenmalige Ichthus College (tegenwoordig Bonhoeffer, locatie Rembrandtlaan) ging hij trompet studeren aan het " Twents Conservatorium" bij Herman Hopman en later bij Reijer Dorresteijn.
Tijdens zijn studie speelde hij in diverse ensembles (klassiek en modern, Delta en Schönberg-ensemble) en speelde hij 2½ jaar als trompettist en toetsenist in het beroepsorkest "Take it easy" waarmee hij het hele land door ging om artiesten als Lee Towers, Rene Froger e.d. te begeleiden.

Naast zijn trompetstudie ging hij ook de opleiding HAFABRA orkestdirectie volgen bij Gert Buitenhuis aan het "Twents Conservatorium". In 1994 studeerde hij af voor zijn trompetstudie en in 1996 voor orkestdirectie. In 1995 richtte hij samen met een aantal enthousiaste koperblazers het "Euregio Brass Ensemble" op, wat nog steeds actief bezig is met het geven van concerten, workshops en intermezzo's tijdens concerten.

Thans werkt hij als dirigent bij 3 orkesten namelijk: Concordia in Albergen, Soli Deo Gloria in Enschede en Excelsior in Losser.
Tevens treed hij op als free-lance musicus, speelt in het " Euregio Brass Ensemble ", geeft les aan 2 muziekscholen (Losser en Gronau), is mede eigenaar van een muziekwinkel (Music & Audio) te Losser, heeft een eigen bedrijf GvH music (Muzikale dienstverlening)en is directeur van een privé muziekschool die lessen verzorgd op: klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone, bariton, bastuba, slagwerk en vanaf schooljaar 2006/2007 ook akoestische gitaar.